Přeskočit na hlavní obsah

Církev temnoty se rýsuje

Vatikánská hlásná trouba uvedela v reakci na návštěvu Falešného Proroka Františka: „Během této dvoudenní návštěvy mnoho protestantů lépe pochopilo, v čem spočívá služba jednoty Petrova nástupce a v jistém smyslu fakticky uznali jeho roli. Papež totiž dokázal sjednotit kolem sebe nejen katolíky různých národností, ale také protestanty a pravoslavné. Ukázalo se, že pro všechny byla jeho přítomnost nejdůležitější, dokonce důležitější než oslavy pěti set let reformace,“ říká stockholmský biskup Anders Arborelius. Zdroj: http://radiovaticana.cz/clanek.php4?id=24658

Bergooglio tak dokázal sice na jedné straně sjednotit kolem sebe lutherány i východní nesjednocené, ale ne v katolické jednotě, ale spíše jako jakýsi ekumenický sjednotitel v různosti vpravdě synkretizující.

Kdo v Bergoogliových extempore vidí zlom po Benedikta XVI. pontifikátu, mýlí se, neboť to byla jak neštastný Jan Pavel II. tak Benedikt XVI. kdo prosazováním koncilu a udržování nesnesitelného protestantského Novus ordo missae připravili cestu tomuto cirkusu vycházejícímu z ducha asissi a apostaze, kterému jsou obětovány duše katolíků. 

Ukazuje se tak stále více patrná ekumenická Pancírkev spojující nejen protestantské sekty a nesjednocené východní, ale zapojující do tohoto cirkusu mnohde i pohanské kulty jako tomu bylo na synkretistickém srazu v Asissi. 

Jediné, co je pro rudého komedianta Bergooglia  nežádoucí je tzv. proselytismu, tj. hlásání Evangelia a přivádní duší pro pravé Církve, vše ostatní najde pod jeho křídly přízeň a ochranu.



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdo je fr. Albert T.O.P. alias psudoodporák Jakub Augustin Valenta

Ačkoliv se stále více utahují šrouby politické korektnosti, patří k učení Církve mj. odmítnutí ideologie absolutní svobody slova, která je zednářským výdobytkem odsouzeným mj. encyklikou Mirari vos arbitramur Řehoře XVI. Nedomnívám se, že je správné postihovat např. politicky nekorektní názory na některé historické události či vyhazovat kvůli tomu lidi z práce. Přesto civilizovaný stát musí určité projevy škodící obecnému dobru (např. pornografie, pomluvy, hlásání bludů) omezit. S pobavením jsem si přečetl článek Jakuba Augustina Valenty, terciáře avrillských dominikánů, kde se vyznává z toho, že je zastáncem absolutní svobody slova. Doslova ve svém redaktorském moudru napsal:  Jsem zastáncem absolutní svobody slova, univerzálního „Hyde parku“. Každý má mít možnost mluvit, co mu slina na jazyk a prst do klávesnice přinese. Pokud by snad tato zásada neplatila univerzálně a bez omezení, svoboda slova zaniká". ( Zdroj: http://chrudimskenoviny.cz/…/jakub-valenta-j

Suspenze Pio Olaha OP

Arcibiskupství pražské vydalo prohlášení, ve kterém se praví: "představený a ordinář, provinciál Řádu bratří kazatelů (dominikánů) P. Benedikt Mohelník OP. Ten sdělil pražskému arcibiskupovi Mons. Dominiku Dukovi, že jmenovanému P. Oláhovi zaslal dopis, kde jej upozorňuje na církevní předpisy, dle kterých již nemá pověření ke svátostným úkonům, tedy ani k vysluhování mše svaté". Zdroj: http://www.apha.cz/sdeleni-arcibiskupstvi-prazskeho Reakční pozorovatel nepochybuje, že uvedený prohomosexuální dominikán je zralý na kanonické tresty těžší než suspenze za svou prohomosexuální agendu.S politováním však musí konstatovat, že to není poprvé, co načapal koncilní sektu při neznalosti kanonického práva. Věc se má tak, že suspenze je zákaz vykonávat moc ze svěcení, příp. řízení a výkon práv spojených s úřadem. Bylo-li prohomosexuální individuum Oláh pouze suspendováno, nebyla mu odňata tím samým pravomoc (jurisdikce). Reakční pozorovatel si dovoluje upozornit doktory a docenty, že

Lůza slaví odsouzení kardinála

Na základě pouhé výpovědi dvou údajbných obětí, z nichž jedna byla troska na heroinu a zemřela v roce 2014 byl odvolacím soudem potvrzen rozsudek nad australským kardinálem Pellem. Údajný delikt měl kardinál, který ležel v žaludku kde komu, spáchat oblečený na mši tj. v albě a ornátu.  Redakce Contras má zato, že se jedná o jeden z četných projevů pronásledování Církve na odpadlém západě a projev probíhající komunistické revoluce.