Přeskočit na hlavní obsah

Kardinál Saharh požaduje více formace

Internetový web www.lumendelumine.cz přinesl zprávu o velkém znepokojení kardinála Saraha (kterého si někteří představují naivně jako budoucího Pia XIII.), který je zděšen ze zmatku ohledně manželství, zpovědi a Eucharistie a poukazuje na domělou příčinu:


Kardinál se cítí povolán, aby promluvit z pozice prefekta Kongregace pro božský kult a svátostný řád, protože současná dezorientace se týká tří svátostí: manželství, pokání a Eucharistie. Podle kardinála zmatek, který prožíváme, pramení z nedostatku formace, která se bohužel týká samotných spolubratří v biskupské službě.

(Zdroj: http://www.lumendelumine.cz/index.php?page=kardinal-sarah-vyslovuje-znepokojeni ).
Sarah tak ukázal, že je jen černým Ratzingerem, kdy stejně jako Joseph Ratzinger - Benedikt XVI. je schopen identifikovat problém rozvratu, ale nehodlá vzít na vědomí skutečné příčiny spočívající v Druhém vatikánském koncilu a jeho zapracovávání do hlav těch, kdo jím požadovanou formaci podstupují. Bergooglio má pravdu, když tvrdí, že tento koncil jen uvádí do praxe. 

Formace v oficielních seminářích a klášterech přijímajících koncilní liberalismus může plodit zase jen koncilní liberály a římské prtestanty a odfiltrovat ty, kteří si chtějí uchovat katolickou víru a kteří pak buď nejsou vysvěceni, nebo se musí zlomit a stát pokrytci či v lepším případě přijít jen o duševní zdraví. 

Sarahův požadavek na více formace připomíná absurdní požadavek na léčení neduhů Evropské unie pod heslem: více Evropy. 


Zatímco tradiční semináře a školy měly za úkol vychovat vzdělané katolické kněze a sloužily mj. jako prevence protestantismu, jansenimu a modernismu, současné semináře jsou zaměřeny na totéž na co je zaměřen hrobař katolikcého kněžství misál Pavla VI.: na nesení ducha koncilu na sám konec země a na eliminaci jednoznačně katolických projevů a opravdových katolíků vůbec. 


Lex orandi (zákon modlitby) nemůže být hluboce proměněn beze změny lex credendi (zákona víry). Nové mši odpovídá nový katechismus, nové kněžství, nové semináře, nové univerzity a charismatická letniční Církev, což je vše v protikladu k pravověrnosti a odvěkému učení Církve.
Tato reforma zrozená z liberalismu a modernismu je skrz naskrz otrávená.  Pochází z hereze a ústí v herezi, i když všechny její počiny nejsou formálně heretické. Proto je tedy pro kteréhokoliv svědomitého a věrného katolíka nemožné přijmout tuto reformu nebo se jí vůbec jakkoliv podřídit.


Není co dodat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Suspenze Pio Olaha OP

Arcibiskupství pražské vydalo prohlášení, ve kterém se praví: "představený a ordinář, provinciál Řádu bratří kazatelů (dominikánů) P. Benedikt Mohelník OP. Ten sdělil pražskému arcibiskupovi Mons. Dominiku Dukovi, že jmenovanému P. Oláhovi zaslal dopis, kde jej upozorňuje na církevní předpisy, dle kterých již nemá pověření ke svátostným úkonům, tedy ani k vysluhování mše svaté". Zdroj: http://www.apha.cz/sdeleni-arcibiskupstvi-prazskeho Reakční pozorovatel nepochybuje, že uvedený prohomosexuální dominikán je zralý na kanonické tresty těžší než suspenze za svou prohomosexuální agendu.S politováním však musí konstatovat, že to není poprvé, co načapal koncilní sektu při neznalosti kanonického práva. Věc se má tak, že suspenze je zákaz vykonávat moc ze svěcení, příp. řízení a výkon práv spojených s úřadem. Bylo-li prohomosexuální individuum Oláh pouze suspendováno, nebyla mu odňata tím samým pravomoc (jurisdikce). Reakční pozorovatel si dovoluje upozornit doktory a docenty, že

Parolin podpořil morálně banderovskou svoloč

Bergoogliův státní sekretář Parolin se vyjádřil tak, že západní bubeníci do války s Rusí můžou být spokojení a František - ono individuum jež se usadilo na Petrově stolci - dostane od Sorose možná i pamlsek za odměnu. Jen katolík se musí za ten ksindl v Římě hluboce stydět, neboť je nejen zřejmé, že to nejsou katolíci, ale nyní ukazují i to, že jsou na straně ukrajinského  fašismu a atlantického úsilí dostat se Putinovi na kobylku. „Drazí ruští bratři, již nám nezbývá mnoho času. Proto prosme za odpuštění křivd, kterých jsme se na sobě navzájem dopustili,“ pravil tento pohůnek Sorosova papeže. Parolin se tak jasně postavil na stranu Atlantických bubnů války, a na stranu těch, kdo terorizují Ruské obyvatelstvo na východě tzv. Ukrajiny - výtvoru zločince Uljanova instalovaného západem.  Sláva debilům, debilům sláva.

Aby nejen v Menzingenu věděli co je čeká ...

Zpráva, že Bergooglio rozhořčený odporem k rozdávání šprcek, zřídil v Maltézském řádu protektorát není nijak překvapivá. Celá situace ukazuje velkou ráznost Falešného proroka a jeho pohůnků k těm, kdo si dovolí odporovat jeho revolučnímu kursu. Boffův papež postupuje zcela logicky v rámce svého zvráceného myšlení a je naivní se domnívat, že brandingované FSSPX bude jeho zásahů ušetřeno. Taktika je vždy stejná a používají ji i tajné služby, totiž využití vnitřních zrádců a kolaborantů s mocí KHS, kteří budou "ukázněně" spolupracovat (a donášet), až Jeho Něžnost zasáhne železnou pěstí.  Netřeba však vždy nějakých tajných infiltrací zednáři, tajnými agenty a tak podobně, i když ani to nelze vyloučit. Bohatě stačí  deprivovaní jedinci, kteří za pamlsek důležitosti hodí za hlavu zábrany a budou ochotně spolupracovat.  V době malin nezralých to byli různí čeřichové (agent StB Holeček, kámoš dr. Vlka), dnes Hluboké vedení a jeho pohůnci aplikují zásadu,